Namen en zijn citadel  Op korte afstand en gemakkelijk te bereiken vanuit ons chalet.

De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven deze Waalse stad. Het ligt op een strategische plaats op de plek waar de rivier de Samber uitmondt in de Maas. Het is één van de grootste burchten van Europa. Bovenop de heuvel zijn meerdere restaurants waar u onder het genot van een drankje van mooie vergezichten kunt genieten. Klimmen met een kinderwagen gaat wel maar is – althans over de wandelpaden – bepaald niet eenvoudig. De grote heuvel (ook al door de Romeinen gebruikt, in de vroege middeleeuwen van stenen wallen voorzien en pas in 1975 gedemilitariseerd) biedt plaats aan imposante gebouwen en vestingswerken.

In Namen (Namur) zetelt de regering en het parlement van Wallonië. In Jambes liggen belangrijke gebouwen van de Région Wallonne, het regiobestuur van Wallonië, waaronder ook het Elysette, de ambtswoning van de minister-president van Wallonië. De citadel ligt vlak tegen het oude centrum. In dit oude centrum kunt u gezellig wandelen, winkelen en – natuurlijk – in een van de vele restaurants uit eten. In het centrum zijn meer parkeergarages dus tijdelijke stalling voor uw auto behoeft geen probleem te zijn.
Namen is via Marche-en-Famenne snel bereikt via de “oude” rijksweg N4.