Nieuwsbrief Magoster.nl

 • Nieuwsbrief 2 - Zomer 2017
 • Publicatiedatum: 3 juni 2017


In deze nieuwsbrief:
 1. Beleef de Ardennen in voorjaar of zomer
 2. Lekker buiten in stad of land
 3. De Facebookpagina vakantiehuis Wijd Weg
 4. Hoera, het balkon is klaar
 5. Ideeën voor een gezinsvakantie.

 
Beleef de Ardennen in voorjaar of zomer...
De bomen kleuren weer groen, de zon schijnt steeds vaker en ook de temperatuur stijgt. Een heerlijk moment om er met het hele gezin op uit te trekken en te genieten van elkaar. Een actieve vakantie (want waar kan je mooier MTB'en dan in de Ardennen?) of gewoon verkwikkende wandelingen door de ontluikende natuur, de Ardennen zijn er klaar voor. Een ontspannen week of weekend met elkaar als familie of vrienden? Het kan bij ons, de beschikbare zomerweken vindt u hier.

 
Lekker buiten in stad of land
De warme dagen zijn al weer terug en de Ardennen bieden gelegenheid daar volop van te genieten. Hoewel de naam "Ardennen" niet meteen associatie oproept met steden zijn die daar wel. We noemen Namen, Dinant, Luik, Bouillon, alle zeker een bezoek waard.
Namen en Dinant liggen niet heel ver uit elkaar. Wie vanuit Namen een fietspad langs de Maas volgt komt vanzelf in Dinant. Of andersom. Namen heeft een intiem centrum met mooie winkels en patissiers. Neem even plaats op het Place de Légumes voor een Belgisch biertje of bezoek (eerst) het hoog gelegen fort met prachtig uitzicht op de Maas.
Dinant ligt ingeklemd tussen de Maas en rotsen. Kijk vooral ook vanaf de overkant naar de kathedraal en citadel. Met een beetje geluk tref je een muziekfestival die er het hele jaar door worden georganiseerd. Dichtbij gelegen is de Onze-Lieve-Vrouwe Abdij van Leffe waar het door kenners zo gewaardeerde Leffe-bier wordt geproduceerd.
Luik is vooral leuk te bezoeken met de trein. Opstap bijvoorbeeld in Hotton-Melreux. De trein volgt de Ourthe-vallei en laat u daarvan herhaald genieten.
Bouillon heeft een imposant kasteel dat vooral bekend is geworden door zijn rol tijdens de Kruistochten.

Zodra op Facebook iets over deze steden wordt geschreven delen wij dat. U vindt al onze berichten op Facebook gemakkelijk met hashtag #WijdWeg dat onderaan ieder bericht is vermeld.

 
De Facebookpagina Vakantiehuis Wijd Weg
Het nieuwsaanbod voor 2017 is al weer lekker op gang. Voortdurend delen wij nieuws van evenementenaanbieders dus kijk regelmatig om te zien of er leuke tips bij zijn of beter, gebruik de «vind-ik-leuk» button en krijg onze berichten direct in uw eigen tijdlijn.

 

 
Hoera, het balkon is klaar
Het heeft even geduurd maar het balkon is nu klaar, er ligt nu rondom bankirai en de onderbouw is verstevigd. Deels door medische redenen, deels door de weersomstandigheden (het moest een week droog zijn) heeft het echt te lang geduurd en waren de zijbalkons weliswaar niet onveilig maar door de tijdelijke maatregelen ook niet om aan te zien. Onze verontschuldiging voor het mogelijk ongemak dat dit met zich mee heeft gebracht. Maar het is klaar en ziet er prima uit! En de volgende klus ligt er al weer: de buitenmuren moeten worden aangepakt.

 
Ideeën voor een gezinsvakantie
Hebben de kinderen het naar hun zin dan hebben Papa en Mama pas óók echt vakantie. Daarom nog wat tips voor de komende maanden:

 • Geef uw kinderen de kans de wereld van het bos op speelse manier te ontdekken: Parc Chlorophylle.
 • Het wildpark bij La Roche-en-Ardenne met ook nog eens (vrij toegankelijk) heel veel speeltoestellen.
 • Astronaut voor één dag in het Euro Space Center.
 • Je kinderen archeologen voor een dag in het Archeoforum van Luik (site is helaas alleen franstalig).
 • Ridder of prinses? Ga op veroveringstocht in de versterkte burcht van Bouillon met het hele gezin.
 • Houtopia, een recreatief in- en outdoorcentrum met een avonturen- en belevingsparcours voor kinderen.
 • Plopsa Coo, een waterval vol avonturen voor je kinderen.
 • Het toeristische treintje van Erezéé; een leuke rit in een oud trammetje door de vallei van de Aisne. Maar let op, buiten het hoogseizoen alleen in de weekenden, raadpleeg hun website!

Tot slot
Heeft u een vraag over ons huis, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van ons huis, laat het ons weten. Waar mogelijk helpen wij u graag.