Nieuwsbrief Magoster.nl

  • Nieuwsbrief 4 - Kerst 2017
  • Publicatiedatum: 8 november 2017


In de novemberuitgave van deze nieuwsbrief:
  1. Kerstmarkten omgeving La Roche
  2. Nog beschikbaar in de Kerstvakantie
  3. Video-impressie op Facebook
  4. In november bent u óók welkom

 
Kerstmarkten in Luik, Durbuy en Marche
De kerstmarkt Luik, mag je eigenlijk geen kerstmarkt meer noemen. Het begon ooit dan wel als een kerstmarkt, vandaag de dag is het meer een kerstdorp geworden. Het dorp bestaat uit 200 kramen, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners. Voor vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp zich in het centrum van Luik.
Je kunt er van alles en nog wat vinden. Je kan hier kerstballen kopen of kerstbeeldjes, maar ook sieraden, kleding, hapjes en drankjes. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt Luik vind je het!
De kerstmarkt in Durbuy is geheel anders. In de aanloop naar de kerstdagen word je in daar alvast in de stemming gebracht: twinkelende lichtjes, feestelijke decoratie en vrolijk kerstgezang zorgen voor een harmonieuze kerstsfeer. Het begint al in het laatste weekend van november. In de oude stad, in het park Roi Baudouin en op het plein vind je ieder weekend een knusse kerstmarkt, waar je van alles kunt kopen. Een ijsbaan(tje) biedt verder plezier aan jong en oud.
Verder biedt Marche-en-Famenne in de laatste decemberweekenden een - wat zij noemen - Kerststad op het Place aux Foires.
Tot slot iets over vuurwerk. In tegenstelling tot Nederland wordt er op Oudejaarsavond in België nauwelijks vuurwerk afgestoken, wel zo prettig voor angstige honden. Maar grote kans dat het vuurwerk dat u wél ziet door Nederlanders is afgestoken.

 
Eind december is de Kerstweek nog beschikbaar!

 
Kerstweek
 
Door annulering is ons chalet WijdWeg momenteel nog beschikbaar (6 pers., aankomst vrijdag of zaterdag, gratis mand met brandhout/aanmaakhout).
 
 
WijdWeg 6 personen
 

Video-impressie op Facebook
Dat wij een WijdWeg-Facebookpagina hebben is velen inmiddels wel bekend. Onlangs plaatsten wij een korte video die enig idee geeft van het geweldige uitzicht van ons huis. Nu met mooi weer maar als er mistwolken liggen in lager gelegen dalen is het uitzicht misschien nóg mooier. U vindt die video hier.


In november bent u óók welkom
November is weliswaar geen courante vakantiemaand, het is geen verkeerde. Het is heerlijk rustig in de Ardennen en vaak nog met fraai herfstweer. De natuur is op zijn 'herfstmooist'. Wildliefhebbers krijgen een uitgebreide keuze aan culinaire zaken voorgeschoteld. En vaak hebben wij ook nog mooie aanbiedingen in die maand, dus ik zou bijna zeggen, wat weerhoudt u?

 
Tot slot
Heeft u een vraag over ons huis, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van ons huis, laat het ons weten. Waar mogelijk helpen wij u graag.