Nieuwsbrief Magoster.nl

 • Nieuwsbrief 2 - Lente 2018
 • Publicatiedatum: 11 maart 2018


In deze nieuwsbrief:
 1. Beleef de Ardennen in voorjaar of zomer
 2. Lekker buiten in stad of land
 3. Beschikbaarheid met Goede Vrijdag en Pasen
 4. Paasvakantie BE, Meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren
 5. Ideeën voor een gezinsvakantie.

 
Beleef de Ardennen in voorjaar of zomer...
Koude en sneeuw zijn nu wel achter de rug en de bomen kleuren spoedig voorzichtig weer groen. De zon schijnt steeds vaker en ook de temperatuur wordt weer aangenamer. Een prima tijd om er met het hele gezin op uit te trekken en te genieten van de omgeving en van elkaar. Een actieve vakantie (want waar kan je mooier MTB'en dan in de Ardennen?) of gewoon verkwikkende wandelingen door de ontluikende natuur, de Ardennen zijn er klaar voor. Een ontspannen week of weekend met elkaar als familie of vrienden? Het kan bij ons, de beschikbare perioden vindt u hier. Vrijwel steeds zijn er ook aanbiedingen. Deze worden wekelijks bepaald dus in de gaten houden kan lonen!

 
Lekker buiten in stad of land
De warme dagen zijn al weer terug en de Ardennen bieden gelegenheid daar volop van te genieten. Hoewel de naam "Ardennen" niet meteen associatie oproept met steden zijn die daar wel. We noemen Namen, Dinant, Luik, Bouillon, alle zeker een bezoek waard.
Namen en Dinant liggen niet heel ver uit elkaar. Wie vanuit Namen een fietspad langs de Maas volgt komt vanzelf in Dinant. Of andersom. Namen heeft een intiem centrum met mooie winkels en patissiers. Neem even plaats op het Place de Légumes voor een Belgisch biertje of bezoek (eerst) het hoog gelegen fort met prachtig uitzicht op de Maas.
Dinant ligt ingeklemd tussen de Maas en rotsen. Kijk vooral ook vanaf de overkant naar de kathedraal en citadel. Met een beetje geluk tref je een muziekfestival die er het hele jaar door worden georganiseerd. Dichtbij gelegen is de Onze-Lieve-Vrouwe Abdij van Leffe waar het door kenners zo gewaardeerde Leffe-bier wordt geproduceerd.
Luik is vooral leuk te bezoeken met de trein. Opstap bijvoorbeeld in Hotton-Melreux. De trein volgt de Ourthe-vallei en laat u daarvan herhaald genieten.
Bouillon heeft een imposant kasteel dat vooral bekend is geworden door zijn rol tijdens de Kruistochten.

Zodra op Facebook iets over deze steden wordt geschreven delen wij dat. U vindt al onze berichten op Facebook gemakkelijk met hashtag #WijdWeg dat in ieder bericht is vermeld.

 
Beschikbaarheid met Goede Vrijdag en Pasen

 
Chalet Wijd Weg
 
Chalet Wijd Weg voor 6 personen, op heuveltop en omgeven door 1400m2 grote tuin met twee terassen, schommel en klimtoren/glijbaan. Het huis heette "Wijd Weg", vernoemd naar het wijdse uitzicht over een dorpje, weiland en bossen.
 
 
chalet Wijd Weg 6 personen
 

Paasvakantie BE, Meivakantie NL, Hemelvaart en Pinksteren
De beschikbaarheid in genoemde perioden is als volgt:
Paasvakantie BE: het Paasweekend of vanaf 7 april
Meivakantie NL: nog beschikbaar
Hemelvaart: niet meer beschikbaar
Pinksteren: niet meer beschikbaar.

Een actueel overzicht vindt u hier.

 
Ideeën voor een gezinsvakantie
Hebben de kinderen het naar hun zin dan hebben Papa en Mama pas óók echt vakantie. Daarom nog wat tips voor de komende maanden:

 • Geef uw kinderen de kans de wereld van het bos op speelse manier te ontdekken: Parc Chlorophylle.
 • Het wildpark bij La Roche-en-Ardenne met ook nog eens (vrij toegankelijk) heel veel speeltoestellen.
 • Astronaut voor één dag in het Euro Space Center.
 • Je kinderen archeologen voor een dag in het Archeoforum van Luik (site is helaas alleen franstalig).
 • Ridder of prinses? Ga op veroveringstocht in de versterkte burcht van Bouillon met het hele gezin.
 • Houtopia, een recreatief in- en outdoorcentrum met een avonturen- en belevingsparcours voor kinderen.
 • Plopsa Coo, een waterval vol avonturen voor je kinderen.
 • Het toeristische treintje van Erezéé; een leuke rit in een oud trammetje door de vallei van de Aisne. Maar let op, buiten het hoogseizoen alleen in de weekenden, raadpleeg hun website!
 • Huur met uw kinderen een mountainbike en maak de mooiste routes. Hier huren wij: PBO Centrum Hampteau, Rue de La Roche 2a in Hampteau (weg Rendeux richting Hotton, groot gebouw rechts net even uit Hampteau). Tot nu toe altijd goede fietsen gehad. Fietshuur halve dag incl. helm en routekaart is 15 euro, hele dag 20 (tarieven 2017).

 
Tot slot
Heeft u een vraag over ons huis, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van ons huis, laat het ons weten. Waar mogelijk helpen wij u graag.