Coronacrisis

Wij publiceren regelmatig over de stand van zaken met betrekking tot de coronacrisis. Onder anderen over door de Belgische Overheid genomen maatregelen.

Hoe de situatie in Nederland en België zich verder zal ontwikkelen is ongewis, eenieder maakt daarvan zijn eigen inschatting. Is die negatief dan is ons advies tijdig naar een andere periode om te boeken.

U vindt actuele informatie ook op onze Facebook-pagina van ons chalet Wijd Weg.

CORONACRISIS NR 6 - 28 MAART 2020

De Belgische Nationale Veilligheidsraad heeft de coronamaatregelen van woensdag 18 maart met twee weken verlengd tot en met zondag 19 april. Het gaat om maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar er zijn ook maatregelen op Waals (en Vlaams en Brussels) niveau. Ziet u door het bos de bomen niet meer? Zij houden u op de weg.

CORONACRISIS NR 5 - 23 MAART 2020

Ook gezien de nieuwe maatregelen in Nederland bieden wij een extra mogelijkheid van omboeken. Namelijk wie daarbij nog geen nieuwe periode kan bepalen kan zonder geldverlies toch annuleren. Er volgt weliswaar geen terugbetaling van eerder gedane betalingen maar deze blijven dan gereserveerd voor een later door huurder uit te voeren boeking. U heeft dan a.h.w. een tegoedbon; deze heeft een maximale looptijd van 1 jaar.

CORONACRISIS NR 4 - 23 MAART 2020

"Toeristen, automobilisten die komen om goedkoper te tanken en eigenaren van een vakantiehuis op Belgisch grondgebied worden weggestuurd." En terecht! Meer daarover hier.

CORONACRISIS NR 3 - 22 MAART 2020

Er is op dit moment geen voorspelling te maken van de situatie na 6 april, zowel wat betreft de regelgeving in Nederland als die in België. Het is aan eenieder daarvan een eigen inschatting te maken. Is die om welke reden ook negatief dan raden wij aan tijdig om omboeking te verzoeken naar een andere periode.

CORONACRISIS NR 2 - 20 MAART 2020

Niemand had al meer de behoefte maar nu is het een feit: de reis naar een vakantiehuis vanuit Nederland naar België mag voorlopig niet meer. Tenminste tot 6 april.
Belgié sluit de grens.

CORONACRISIS NR 1 - 19 MAART 2020

België is zoals bekend grotendeels gesloten. Alle verhuur van vakantiehuizen (en hotelkamers etc.) is tot 6 april verboden. Wie daar meer over weten wil volge deze link. Hierover later meer.